1/19/2024

Araç Kış Bakımı Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Merhaba arkadaşlar. 2024 yılının kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde araç sahipleri için kış bakımı nasıl yapılır? kış mevsiminde nelere dikkat edilir ve kışın mutlaka yapılması gerekenler nelerdir? bunları detaylı bir şekilde sizlere  bir bir açıklayacağım..

Otomobil kullanıcıları için dikkate alınması gereken bu uyarıları lütfen siz de dikkatlice okuyun ve soğuk kış günlerinde otomobilinizle ya da binek aracınızla yolda kalmayın. 

kış bakımı nasıl yapılır? kış mevsiminde nelere dikkat edilir ve kışın mutlaka yapılması gerekenler nelerdir?

Yağmurlu ve karlı kış mevsiminin meydana getirdiği kötü hava koşullarında, özellikle soğuk havalarda yollarda oluşan buzlanma gibi nedenlerden dolayı kış mevsiminde araç kullanırken daha dikkatli olmak gerektiğini lütfen aklınızdan çıkarmayın.Ama dikkatli araç kullanmanın ve ya trafik kurallarına uymanın yanı sıra güvenliğiniz için çok önemli olan bir unsur daha olduğunu bilin: Otomobili kışa şartlarına hazırlamak! Araçları kışa hazırlamak için neler yapılmalıdır? İşte, otomobil kış bakımı için yapmanız gerekenler ve bilinmesi gerekenler;
1. Soğuk hava koşulları, buzlanma,kar gibi durumlara karşı mutlaka KIŞ LASTİKLERİNİ takın .

kış bakımı nasıl yapılır? kış mevsiminde nelere dikkat edilir ve kışın mutlaka yapılması gerekenler nelerdir?


2.Düşük hava sıcaklığı aracınızın aküsününü olumsuz etkiler ve muhakkak AKÜ BAKIMI nı yaptırın.Ve radyatörün suyunun donmaması için ANTİFİRİZ koydurmayı unutmayın.

3.Fren ve debriyaj sistemlerinde var olan bir sorun, kış şartlarından etkilenen yollarda güvenliğinizi tehdit eder ve mutlaka FREN DEBRİYAJ BAKIMI yaptırın.

4.Kışın araç kullanırken sileceklere çok ihtiyaç var! Ne de olsa güvenli bir sürüş için yağışlı havalarda görüş açınızın net olması gerekir. İşte, bu sebepten dolayı sileceklerinizde herhangi bir sorun olup olmadığını kontrol etmek, gerekirse silecekleri ya da silecek lastiklerini değiştirmek, araçlarda kışın yapılması gerekenlerdendendir. Çok önemlidir.

kış bakımı nasıl yapılır? kış mevsiminde nelere dikkat edilir ve kışın mutlaka yapılması gerekenler nelerdir?


5.Soğuk kış günlerinde aracınıza binip ısınmak istersiniz, doğru mu? Klimanızın bakımını yaptırmak ve filtre temizliğini gerçekleştirmek ise hem yaşanabilecek sorunların önüne geçmenize hem de araç içindeki havanın daha temiz olmasına katkı sağlayabilir.

6.Birde araçta bulundurulması gerekenlerin başında Trafik seti, ilk yardım seti, kar zinciri gibi olmazsa olmaz oto malzemelerinin yanı sıra yağmur kaydırıcı, buz önleyici araç sıvılarını da aracınızdan eksik etmemeli ve ihtiyaç durumunda kullanmalısınız.

7. Ayrıca araç bakımını ihmal etmeyin. Kazasız belasız bir kış geçirmeniz temennisiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Otomotiv Bloğu Duyurusu

 Merhaba değerli site takipçilerim. Size üzücü bir haber vermek istiyorum. Yaklaşık 1 aydır sitemize sürekli otomotiv haberlerini ekleyerek ...